Isabelles värld

En blogg om livet med världens sötaste lilla tjej.

13 november, 2006

Nu är det dags!

Ja, nu ska nästa stora projekt snart påbörjas härhemma. Fast egentligen är det redan påbörjat sedan snart ett år tillbaka då Fredrik tillsammans med sin hjälpsamma pappa isolerade övervåningen.
När vi byggde huset för snart tre år sedan - hjälp vad tiden går! - valde vi alternativet med en helt nyckelfärdig bottenvåning och oinredd övervåning. Det passade oss perfekt, vi behövde ju inte allt utrymme från början när det bara var vi två.

När det är klart ska det vara tre sovrum, allrum, badrum och klädkammare. Meningen är alltså att vi ska flytta upp vårt sovrum och det vi nu använder som sovrum ska bli arbetsrum istället så vi slipper ha datorn i hallen. På bilden syns det som ska bli Isabelles rum (längst bort), badrummet och en liten del av klädkammaren och allrummet.
Nästa steg är att börja regla upp väggarna och materialet till det ska tas hem nu i helgen, eventuellt påbörjas även reglandet. Spännande! Jag kommer uppdatera nyfikna läsare med rapporter och bilder framöver.

Ett nytt hus, ja då finns väl inte mycket att göra tänker ni säkert då... Jag funderade härom dagen på vad vi gjort sedan vi flyttade in i december 2003, en hel del har det blivit!
1. Garaget monterades under ett par kalla helger i december 2003.
2. Gräsmatta såddes pingsthelgen 2004. Först jordfräs, sedan krattande och finplanering innan fröna slängdes ut. Varmt var det!
3. Fredrik och Lars-Ove byggde mur, även detta sommaren 2004. Och snyggt blev det!
4. Nästa projekt var uteplatsen som påbörjades sommaren 2005 och fortsatte även denna sommar. Allt är inte riktigt klart ännu, inglasning återstår och några andra småsaker som får vänta lite.
5. Vintern 2005 isolerades övervåningen som jag nämnde ovan.
6. Fredrik fick blodad tand och fortsatte med garaget som även det isolerades. Nu har det dessutom kommit upp gips på väggarna och i taket. Detta har sedan satts väv på som målats och Fredrik är glad för nu har han äntligen fått lite ordning därute.

Som sagt, en hel del har vi gjort och vi vill passa på att tacka alla som hjälpt oss så mycket!
Dessutom har vi fått en helt underbar liten tjej, vår solstråle och meningen med livet!

2 Comments:

  • At 16 november, 2006 13:38, Blogger Anna said…

    Hej hopp!
    Vad spännande det låter! Tänk sen när ni är så långt att det är dags för tapetval och sånt skoj!

    Måste ju bara höra hur det gick för lilltjejen i måndags kväll - sov hon när du kom hem?

    Det var kul att ses!
    Kram Anna

     
  • At 17 november, 2006 08:20, Blogger Erica said…

    Visst är det spännande, ska bli så kul när man kan se rummen ta form - med början på söndag!

    Jodå, hon sov när jag kom hem men hon hade gråtit i drygt en timme innan hon somnade. Trodde faktiskt att det skulle funka bättre om jag inte var hemma men inte då.

    Håller med, det var jättekul att ses. Tack så mycket för fikat! Min tur att bjuda nästa gång.
    Kram Erica

     

Skicka en kommentar

<< Home